Mycket man kan göra med ett fönster

Har du ett gäng gamla fönster liggande hemma, eller tänker du att byta fönster och får då över de som sitter i nu? Det går att återanvända dessa på flera olika sätt. Jag har fotograferat många olika konstellationer genom åren och tänkte dela med mig av olika idéer för just fönster, som ni kan ta till er. Sök gärna även efter det på nätet för ännu fler idéer!

Återbruk av fönster

Ett sätt, som många säkert redan sett eller gjort är att göra ett fönster med dekorationer, eller med speglar i. Som man hänger upp på väggen sen som en prydnad. Sedan finns det de som gör växthus, av gamla fönster. Det är riktigt häftigt faktiskt, men det stannar inte där. Det finns massa mer. En grej är att ta dem och göra rumsavdelare av i ditt hus. Det går även att bygga vitrinskåp av gamla fönster. Fönster går även att använda och göra om till en duschvägg. Mindre fönster kan kan göra fotoramar av. Andra tips är att göra lampa, grind till staketet utomhus eller varför inte som en blomsterhållare. Även soffbord går att göra av fönster.

Som ni märker, det går att göra en hel del av gamla fönster. Så om ni ska byta ut de fönster ni ar, släng inte de gamla. Se istället till att ta fram din fantasi och kreativitet och skapa nya saker av dem. Det går ju bra så länge de inte är ruttna eller helt kassa menar jag.

 

13 Jan 2018