Kan jag få sätta upp min julbelysning ute nu?

Julen, det är en högtid jag tycker väldigt mycket om och jag älskar att julpynta! Jag har redan nu börjat ta jul bilder för familjer och så. Det så att de hinner få dem i god tid innan jul. Något jag har funderat på är om jag kan med att börja hänga upp mina slingor och annat ute. Det borde varta ok. Det är ändå mörkt ute och det börjar ju komma upp en del sådant på stan. Så varför inte! Jag tror dock jag måste ringa en elektriker i Danderyd, för har ett eluttag hemma, ute som krånglar. 

Ha rätt märkning

Man kan ju inte hänga vad som helst för slingor ute läste jag. Det måste vara ljusslingor och julbelysning för utomhusbruk. Det kan man se på märkningen. Bland annat ska de ha märketikett och vara CE-märkta. På etiketten ska det bland annat stå vem som tillverkat den, vilken typ av lampor som ska användas och om produkten kan användas utomhus.

Kolla igenom belysningen

Det man ska göra, som jag ska göra snart, det är att gå igenom den belysning man har. Det så att allt är helt, både kontakt och sladd. Om man ser sprickor eller något annat som ser trasigt ut så är det viktigt att det lagas innan produkten används. Man ska slänga de ljusslingor där lampor gått sönder, om de är obytbara. 

Så nu snart ska jag ta fram och kolla mina, sedan hänga upp dem!

15 Nov 2021