Linser eller glasögon?

Att välja mellan linser och glasögon är inte helt enkelt. Det finns fördelar och nackdelar med båda alternativen. Själv är jag mer av en person som måste ha linser, för att kunna använda min kamera på bästa sätt. Men har glasögonen med, för andra tillfällen.

Hur ska man då tänka när man ska välja och måste man välja? Det fina är att du faktiskt inte behöver välja, eftersom du kan ha båda. Du kan ha linser på jobbet och glasögon på hemma, eller tvärtom.

Fördelar och nackdelar med linser

Fördelar med linser är att de är inte i vägen, de ger dig ett ett större synfält jämfört med glasögon samt att de immar inte som göasögon kan göra. Nackdelar är att de kan ge infektioner, särskilt om man har i dem under natten. De kan även ge torrare ögon. 

Fördelar och nackdelar med glasögon

Fördelar är att det är en engångskostnad, du behöver inte nya varje månad som du behöver med linser. Det är enkelt att ta av och på glasögonen och de kan vara riktigt snygga att ha på. Du kan köpa snygga glasögon online hos extraoptical.se. Nackdelar som kan finnas med glasögon är att de fastnar i tröjor, de kan vara svårt att ha på hjälmar, kepsar och annat på huvudet. Det blir även ett mindre synfält samt att de kan imma igen. 

Det bästa alternativet enligt mig är att skaffa billiga glasögon samt även ha linser, så att man kan variera!

 

5 Aug 2019