Fotografera med mobilen

Systemkamera är inte ett måste för att ta bra bilder. En bra smartphone fungerar alldeles utmärkt för att få fina kort! Det gäller bara att tänka på ett par saker. Sedan är det inte fel att skydda mobilen med ett bra mobilskal. Särskilt om du använder den väldigt mycket. Bra mobiskal finns bland annat på Bjornberry.com. Där har jag själv köpt flera skal för mon mobil!

Tips för att fota bättre med mobilen

Tänk över valet av mobil är första tipset, så att du har en som kan ta bra bilder. Det är stor skillnad på hur kamerorna i olika tele­foner presterar, och det är inte bara antalet pixlar som avgör. Objek­tivet och elektroniken i telefonen är minst lika viktiga. Sedan ska du lära dig att behärska blixten i din kamera. Testa hur lång räckvidd den har. Ta många bilder! Fördelen med mobil och systemkamera med för den delen är att det går utmärkt att ta massor av kort. Det är bara att radera de som inte blir bra! Sen så är det bra att testa sig fram. Att tas porträttbilder är annorlunda mot bilder av olika vyer. Det kommer att komma mer ingående tips framöver om på vilket sätt du kan använda din mobil och hur du tar bäst kort.

Skydda mobilen

Tänker du fota mycket, satsa som sagt på ett bra mobilskal från Bjornberry.com. Det är bra om du tappar den medan du fotar till exempel, då tar skalet emot stötar och den riskerar inte att gå sönder lika lätt.

 

 

 

 

 

1 Dec 2017