En annan typ av kamera

En kamera man inte direkt tar bilder med på samma sätt som vanligt är en värmekamera. En sådan tar inte vanliga bilder, utan det reagerar på värme och olika temperaturer. Det är ofta jägare som använder dessa och placerar ut dem i skogen för att hitta djur av olika slag. Den  fångar en bild på infraröd strålning, medan en vanlig kamera fångar en bild på synligt ljus. Värmekamera har även visat sig bra för att använda när det handlar om försvunna personer, eller för att upptäcka annat, som att det brinner, eller är värmeläckage i hus.

Kika runt i skogen

Om du gillar att vara ute i skogen, kanske ta fina naturbilder, så ta även med dig en kikare. Det låter dig se saker och ting på nära håll, fast du står på avstånd. Det finns sedan så klart en mängd olika typer av kikare, både stora och små. Välj den som passar dig bäst. Om du vil lta kort på djur förresten, ute, så är det bra att ha rätt lins till din kamera. Det finns ju flera olika modeller, beroende på om det är små djur, eller djur som rör sig. Kommer att skriva mer om sådana tips framöver.

Handla på nätet

Om du vill ha en egen värmekamera eller en kikare, så finns det förresten en bra butik på nätet. De heter Handla Digitalt. De har produkter för friluftsmänniskan, jägaren och naturälskaren. Så kika in på deras hemsida vetjja!

 

 

 

23 Jan 2018