Även storvuxna män har rätt att vara stiliga

För en tid sedan hade jag en session med fotografering av manliga modeller till en modetidning. Vi befann oss utomhus i en stad, och hade skapat en snygg plats alldeles intill en fontän där vi skulle ta bilderna. När jag precis skulle sätta igång jobbet så kommer det en kille och ställer sig jämte mig. Han är en rätt stor kille, skulle gissa på runt 120 kg eller mer, och det han sade gav mig verkligen en tankeställare. "Så där är det inte många som ser ut på riktigt"

Jag gjorde klart jobbet men en tanke hade börjat gro. Det måste ju finnas kläder för stora män tänkte jag. Kläder som är både snygga och bekväma även om man drar storlekar som XXXL eller större. 

Kanske man skulle göra det till ett fotoprojekt?

Funderar starkt på att försöka samla ihop män som behöver stora kläder och ta lite bilder både med kostymer, badkläder och lite mer avslappnad stil. Det finns en sajt som säljer kläder för män i stora storlekar, de heter Motley Denim. kanske man skulle se om det gick att få ihop ett litet samarbete med dem för då kan man ju kombinera både modefotografering med konstprojektet. Än så länge är det ju bara en idé, en liten tanke om hur man skulle kunna göra för att visa upp att även stora män med stora kläder är vackra! Jag får fundera ett tag till så får vi se om denna tanke blir verklighet. 

31 Mar 2018