7 anledningar att ta bra porträttbilder

Det finns många bra anledningar till att ta bra porträttfoton. Det är ett bra sätt att skapa minnen på. Det kan vara ett gravidfoto, ett familjefoto eller syskonfoto. Det är bra att anlita en professionell fotograf för att ta dessa foton. På Catrinesfoto.se finns det bra fotografer som kan detta med att ta porträtt. Där kan du även ta andra sorters bilder med. 

Funderar du på att ta porträtt på egen hand? Då finns det en del saker att tänka på.

Tips vid porträttfotografering

Kombinationen av rätt utrustning och massor av övning kan göra att du blir extremt duktig på porträttbilder. Det finns ett par snabba tips att ta till sig:

Fokusera alltid på ögonen. Det är särskilt viktigt om du använder en stor bländaröppning. Annars blir de lätt oskarpa.

Välj stående format allra helst. Det gör det lättare att fylla ut motivet. Det går att göra undantag ifall omgivningarna är viktiga för sammanhanget.

Be din modell vrida kroppen lite så att han eller hon inte står rakt fram mittemot dig. Det ger ett slankare intryck och ger kroppen snyggare linjer.

Placera ansiktet en bit ovanför bildens mittpunkt och välj en fokuspunkt på samma ställe.

Välj en vit bakgrund om du vill ha harmoni och lätthet eller en mörk bakgrund för ett mer dramatiskt intryck. Se alltid upp så att det inte finns några störande element i bakgrunden som stjäl uppmärksamheten från porträttet.

Sen som sagt, övning ger färdighet, så börja fotografera dina nära och kära!

3 Feb 2019